vrijdag, april 26, 2024

Zuid Afrika

2016 08 09 Kaapstad dag 2

Afdrukken E-mail

Vandaag gaan Mike naar de haaien. We bedoelen dit dan in de meest letterlijke zin.

Hij gaat White Shark Cage Diving doen. ’s Morgens wordt hij opgehaald met een mini busje en die brengen hem ruim 2 uur verder (iets verder terug als Hermanus) naar een stek, waar na de nodige uitleg, men vertrekt om naar de witte haai te gaan zoeken. (Wie kent ze niet uit Jaws).

Het geduld wordt sterk op de proef gesteld, want pas na 1,5 uur wachten komt de eerste tevoorschijn. Ze lokken de haaien met een soort vissoepje. Vanaf dan gaat het enkel beter, we zien in totaal 4 verschillende haaien waarbij de langste 3,5m blijkt te zijn.

In groepjes van 8 mensen mag je in de kooi plaats nemen en wordt er door de crew gekeken om de haai, mooi langs de kooi te laten komen. Met een dummie persoon uit zwarte plastiek en een groot stuk vis wordt de haai lekker gemaakt om erbij te blijven.
Iedereen mag 2x een duik doen, waarbij de crew telt hoe vaak er een haai dicht genoeg voorbij komt. Zodoende ziet iedereen de haaien dus minimaal 20x.
Een mooie uitstap met de nodige spanning en sensatie.

Kathleen mocht iets langer uitslapen. Rond 8 uur vertrekken we met een gedeelte van de groep richting Stellenbosch voor een wijnproeverij.

Als eerste stop staat het monument van de Afrikaanse taal op het programma .Er staat een betonen constructie waar heel erg veel akoestiek is. In het bezoekerscentrum kan je van alles lezen over het ontstaan van de Afrikaanse taal en wat de invloeden zijn van andere talen.

Vervolgens rijden we langs mooie landschappen naar het dorp Stelenbosch. Het is een gezellig dorpje met mooie huizen.
Er zijn verschillende mooie winkeltjes. We zijn ook in Oom Samie se winkel geweest. Dit is een winkel waar je van alles kan kopen van nieuwe spulletjes tot oude spulletjes.

Vervolgens rijden we naar een wijndestillerij waar we wijn kunnen proeven. We krijgen uitleg over het bedrijf. Was wel interessant. Na ongeveer een uur vertrekken we weer terug naar Kaapstad. Daar hebben we een vrije namiddag die iedereen op zijn manier invult.

Omdat Mike nog niet terug was van zijn excursie besluit ik om met Barry en Ilse mee te gaan om te gaan paragliden. Ilse wilde dit graag doen en ze had nog ‘een fotograaf’ nodig om dit gebeuren op de gevoelige plaat vast te leggen. Ze vond het prachtig.

Vanavond hebben we nog met een gedeelte van de groep gegeten en gaan dan weer lekker slapen.

 


08090001 resize

08090002 resize

08090003 resize

08090004 resize

08090005 resize

08090006 resize

08090007 resize

08090010 resize

08090011 resize

08090012 resize