dec 27

Om 8u30 begint onze vakantie op het perron van Sittard, na een korte overstap in Utrecht kwamen we aan in Schiphol. Via de electronsiche luggage drop koffers afgegeven en konden we door naar de douane. Tegenwoordig mogen zelfs waterflesjes door de controle en kon de foto/laptop tas ook zo door de controle.

De vlucht was een bumpy ride. Ongeveer de hele vlucht mogen we de seat-bealts niet uit en worden we diverse keren als een houten achtbaan door mekaar geschut. De kar met drank moet minimaal 2x stoppen omdat het teveel schud.

Tijdens de vlucht zien we de zon op het einde van de vleugel schijnen, een mooi zicht.

Het zicht na de landing zag er iets anders uit, vooral veel bewolking.

Op weg naar het hotel maken we een korte stop bij een kerkhof, vooral omdat het met deze dagen een erg opvallend kerkhof is.

Na het inchecken in het hotel kunnen we ons gelijk klaarmaken voor onze boottrip met als doel het noorderlicht gaan zien. Om 21u varen we uit en rond 22u zien we de eerste sterren door de bewolking heen komen, echter veel meer dan dat krijgen we aan de hemel niet te zien, zelfs als er gaten in de beworking zijn krijgen we enkel donkere lucht met hier en daar een ster te zien.

Grootste "attractie" is het vredes "beeld" van Yoko Ono.

Hetgeen we wel een mooie geste van "SpecialTours" vonden, is dat we op het einde het aanbod kregen om gratis een 2e tour te reserveren zonder extra kosten.

Rond 23u30 komen we terug aan wal en eindigd onze eerste dag.

191227001 resize

191227002 resize

191227003 resize

191227004 resize