Deze morgen een korte rondwandeling in Tromso gedaan van het stadscentrum en de winkelstraat.

Daarna was het vooral ruim 500km afleggen naar het Noorden. Tegen vanavond hopen we in het laatste dorp onder de Noordkaap te arriveren.

Naar verwachting een rustige dag, ook het weer was rustig, bewolkt maar overwegend droog. Mike neemt het eerste stuk voor zijn rekening en na 1,5 neemt Kathleen het stuur over. Mike installeert zich op de bijrijder zetel en kort daarna is het rustig in de auto.

Echter komt aan de rust van Mike een abrupt einde, Kathleen maakt Mike wakker met de mededeling "er rijdt een politie auto met groot licht en zwaailichten achter me, wat moet ik doen ???" Eerste reactie is stoppen en kort daarna vraag de uitgestapte agent of we bij een officiele stopplek even van de weg willen rijden. Zo gezegd zo gedaan.

Op de parking krijgen we te horen waarom we tegengehouden zijn. We rijden met Belgisch kenteken rond in Noorwegen, terwijl ondertussen België op code ROOD staat wegens corona.

Men vraagt ons naar de stempel in ons paspoort, echter hebben we die niet, dit omdat toen wij het land binnenkwamen België nog op groen stond.

De volgende vraag is dan of we dit met facturen kunnen bewijzen. Echter hebben we geen betalingsbewijzen meer. We laten dan ook ons roadboek zien, met daarin nog bewust bewaarde alle reservaties met datum.

De politieman bekijkt het aandachtig en vind dit ook genoeg bewijs. We mogen dan ook onze reis verder zetten.

Een grote OEF !!!!

Kathleen heeft nog knikkende knieën van het voorval en Mike rijdt voor de zekerheid verder.

Voor de rest rustige dag verloopt zonder veel noemenswaardige gebeurtenissen, hoe hoger we op de landkaart komen, hoe we de bomen zien verdwijnen en enkel struiken overblijven.

TOTDAT we plots na een bocht een horde rendieren vrij zien rondlopen net naast de weg. Mike zet snel de auto aan de kant en zorgt voor alvast een paar foto's vanaf de stopplek, maar daarna besluit hij met zoomlens naar hun toe te gaan, waardoor we ook een paar mooie close-ups en zelfs wat film kunnen maken.


20200805001 resize

20200805002 resize

20200805003 resize

20200805004 resize

20200805005 resize

20200805006 resize

Filmpje van rendieren (60Mb)