• Monument Valley
  • Grand Canyon
    we zullen dit met heli kunnen bekijken
  • Hollywood Sign
  • Antelope Canyon
  • Las Vegas - Paris Hotel
  • Golden Gate

Na een stevig ontbijt beginnen we aan onze tocht door Death Valley. We beginnen met een paar oppikkers van geocachen. De weg naar Dante’s view wordt genomen om alvast een mooi uitzicht te hebben over een gedeelte van de vallei. Het is goed te zien hoe alles verdampt is.

Als tweede tussenstop is het Zabriskie Point, het ziet uit als losse gele zand, maar is zo hard als steen. Zeker met de zon leverde het weer mooie plaatjes op.

Onze derde stopplaats is dan onder aan “Bad Water”, door de kleine bron staat er nog een beetje water, maar het is goed te zien hoe de zout kristallen zich ophopen tussen het zand. Kathleen geloofd het pas na een “ likje” te nemen, helaas was ik net te laat voor haar gezicht te fotograferen. Ondertussen is de temperatuur al rond 40 graden, terwijl het op Dante’s view maar 24 was.

Zoals zal blijken onze laatste stop is bij de zandduinen in de vallei. Apart hoe al het losse zand bij mekaar is gekomen en nu een echte Sahara lijkt. We meten hier onze top temp. van 44. Indien we dan onze weg willen verderzetten naar de Ubehebekrater merken we dat de weg is afgesloten (blijkt dat dit komt door het onweer en storm van een paar dagen geleden, waardoor de weg weer moet vrijgemaakt worden).  Hierdoor moeten we niet enkel omrijden, maar ook even de planning met slapen en vervolg route aanpassen.

Op de weg naar ons hotel zien we nog een koppel adelaren, maar ook diverse mini tornado’s zien we over de vlakte ontstaan. Vlak voor het hotel komen we nog in een zandstorm terecht, dit leverde zowel OP de weg als ernaast mooie taferelen op, zoals de zon die door de wolken op sommige plekken de zandstorm verlicht.

 0710001 resize

0710002 resize

0710003 resize

0710004 resize

0710005 resize

0710006 resize

0710007 resize

0710008 resize

0710009 resize