• Monument Valley
  • Grand Canyon
    we zullen dit met heli kunnen bekijken
  • Hollywood Sign
  • Antelope Canyon
  • Las Vegas - Paris Hotel
  • Golden Gate

Vanmorgen vroeger opgestaan om naar het eiland Alcatraz te gaan .Met een raar gevoel moet ik zeggen. Vond het nogal angstaanjagend om naar een gevangenis te gaan kijken. Maar we wachten af. We moeten met de auto door San Francisco rijden om aan de Pier 33 te geraken. Omdat het hier een miljoenen stad is , is hier erg veel verkeer en zou je wel eens komen vast te zitten, maar dat is allemaal goed gegaan. Om 8u30 parkeren we onze auto in de parking bij Pier 33. Om 8u40 staan we in de rij om te boot te kunnen nemen.

Na ongeveer een kwartier meren we aan op het eiland. Eerst krijgen we uitleg over wat er op het eiland te zien is. Er komt zelfs een bewaker van vroeger spreken. Dit vond ik wel indrukwekkend. We wilde graag een audiotour doen door de gevangenis . We konden het zelfs in het Nederlands volgen. Dit vonden we erg fijn en dan wordt het allemaal wat levendiger. We hebben de kleren van toen gezien, de douches , de keuken , de eetzaal, de controlekamer, de cellen en de isoleercellen.

Je mocht er zelfs gaan instaan. Dit gaf een raar gevoel. Maar wel indrukwekkend. De grootte van een cel is 1,5 m op 3m en 2m hoog. Je mocht je cel niet ingericht. Er lag een boek met allemaal regels die gevolgd moesten worden.
Er was zelfs een grote buitenplaats waar de gevangenen baseball mochten spelen. De rest volledig omheind met een betonnen muur.

We hebben de controlekamer ook gezien en waar de gevangene moesten gaan eten en zich moesten wassen. Ze vertelde ons ook hoe ze geprobeerd hebben om uit een cel te ontsnappen. En dat ze met verschillende lepels een gat gegraven hebben in het ventilatie gat. Dit had een jaar geduurd. Ze zijn zelfs op het dak geraakt. Ze zijn nu nog spoorloos want ze hebben geen lichamen meer teruggevonden. Een wel heel apart verhaal vind ik dat. Het is de zwaarst bewaakte gevangenis van heel Amerika en dat is het ook.

Er werd een demonstratie gegeven hoe de celdeuren open en dichtgemaakt werden. En wel heel apart geluid. En dit 7 keren per dag. Vond het nogal indrukwekkend.
Na de audiotour zijn we nog wat over het eiland gaan wandelen en hebben we nog een film gezien van het leven in de gevangenis. Rond 13u hebben we de boot teruggenomen naar San Francisco waar we nog over de Pier 39 gelopen hebben.

Was erg gezellig met verschillende visrestaurants en winkeltjes. We hebben zelfs nog zeehonden gezien met zelfs een jong erbij.

Na een hapje gegeten te hebben wandelen we nog naar de beroemde Lombard Street met zijn heel bochtige weg met 8 bochten erin. Je was er niet alleen er waren veel mensen. Wij hebben het niet met de auto gereden. Je moest wel een zeer steile straat omhoog wandelen. En echte kuitenbijter zoals ze dat noemen, maar het was wel mooi om te zien zeker als je dat al eens in de film hebt gezien.

Vervolgens wandelen we terug naar de auto en die gaan we afleveren aan de verhuurmaatschappij. We mochten hem leeg afzetten, op 3miles na was dat ook perfect gelukt :) Alles verloopt vlot en alles wordt netjes afgehandeld.
Nadien nemen we een taxi terug naar Daly city waar ons hotel ligt. Er wordt ingepakt en we zullen vroeg gaan slapen vandaag omdat we morgen aan onze terugvlucht beginnen.

 0716001 resize

0716002 resize

0716003 resize

0716004 resize

0716005 resize

0716006 resize

0716007 resize

0716008 resize