• Monument Valley
  • Grand Canyon
    we zullen dit met heli kunnen bekijken
  • Hollywood Sign
  • Antelope Canyon
  • Las Vegas - Paris Hotel
  • Golden Gate

We slapen in Alpine Inn, het leuke aan dit geheel is dat men een complete straat heeft opgekocht en van alle huisjes, kamers gemaakt, hierdoor hebben we niet enkel 2 king size bedden, maar staan ze ook nog eens in 2 aparte kamers.

We hadden gisteren al door dat het verkeer in San Francisco erg druk en vol is. Vandaar dat we an het overleggen zijn gegaan of we geen andere opties hadden. Aangezien de stad ook alles behalve vlak is, komt wandelen of fietsen niet in aanmerking door de verre afstanden. We besluiten dan ook de Hop-Of Hop-Off bus te nemen, om met deze de 3 touren te gaan combineren tot hetzelfde als de scenic 49 route.

We parkeren de auto langs een van de stopplaatsen en zoals naderhand blijkt is het de hippie buurt. De foto zou het voormalige huis van Jimi Hendrix himself zijn geweest.

We rijden door richting het centrum van de stad waar hun City Hall staat. Het zou de grootste koepel van Amerika zijn en wat we 3x gehoord hebben is dat het ECHT 23,5 karaats goud bovenop zou zijn. Een leuk weetje wel was dat we bovenin een koppel valken hebben gezet, die zorgen dat de gehele koepel duiven vrij blijft.

We rijden verder en komen op de plek waar vroeger de wereldtentoonstellings gebouwen hebben gestaan, op dit mega kunstwerk na is alles gesloopt, het verhaal achter het bouwwerk is dat de vrouwen allemaal staan te huilen in de bakken bovenop, dit als herinnering aan de grote aardbeving in 1906.

Ondertussen is het middag en hoppen we van de bus af een restaurantje binnen. Mike besteld een bord soep, brood en sla. De manier van brengen vonden we apart maar het presenteerde niet enkel mooi, het smaakte ook nog eens lekker.

Voor de authentieke tram rit staan diverse mensen in lange rijen, we doen ons niet de moeite, maar maken enkel een foto van het geheel, zo rijden we iets later ook langs de Coit tower, dit als monument en eerbetoon aan de brandweermannen, ook weer samenhangend met de grote aardbeving in 1906 waar van downtown San Francisco blijkbaar 75-80% is verbrand. Het aparte daarvan is dat ze alle restanten na de brand richting zee geduwd/ gebracht hebben, en dat ze hier naderhand een laag aarde overheen gebracht hebben, en daarmee meer dan 4 bloks dik land erbij hebben gecreerd.

Iedere stad heeft om welke reden dan ook wel van 1 soort diverse beelden staan, San Francisco heeft harten, zoals Kathleen hier duidelijk laat zien.

Tot slot nog een foto zoals schijnbaar meestal de Golden Gate brug ligt, in de mist. Dagelijks komt schijnbaar vanuit zee de mist overtrekken en koelt San Francisco af met een natte bries.

 

 

 

0715001 resize

0715002 resize

0715003 resize

0715004 resize

0715005 resize

0715006 resize

0715007 resize

0715008 resize

0715009 resize