10 Augustus - Bezoek aan F1 circuit Cremona

's morgens merken we bij het opruimen en inpakken van de koffers een brand luchtje. We checken de laders maar daar is geen vreemde geur van te bekennen. We nemen dan maar aan dat de toast machine doordringt tot op onze kamer.

Bij het zien van het ontbijtbuffet zijn we alles vergeten en genieten we van het vele lekkers. Vooral de typische Italiaanse zoetigheden ontbreken er niet.

Bij het omkleden naar de motorspullen merken we waar de brandgeur door ontstaat, de nekkol die Mike gisteravond op de lamp had gelegd was gaan smeulen bij het lampje dat vanmorgen was aangezet.

Helaas voor Mike , een klein maar vooral een groot gat dat was gesmolten bleek het einde te betekenen. Hij moest dus op pad zonder.

De zon doet alles vergeten en al snel rijden we langs het Gardameer met heerlijke zon, We zijn echter niet alleen, een constante kolonne die zich met een puf gangetje van 35-40km rond het meer beweegt.Wat ons opvalt is dat we niet de enige zijn die met een Ducati Multristade rijden.
Hier in Italiƫ zie je er echt toch wel meer dan bij ons.

We zijn dan ook blij dat we onderaan het meer afzakken en iets meer wind in onze helmen krijgen, de temperatuur is ondertussen al gestegen naar ruim 30 graden. Namiddag halen we zelfs de 35 graden.

Na wijnaarden en appelboomgaarden is het landschap nu vooral begroeit met olijfbomen.

Ons hoogtepunt van de dag is het bezoek aan het circuit van Cremona. Mike heeft vorig jaar mogen racen met een Ferrari Challanger 488 op dit circuit van Cremona en mogen meerijden met een duo zit F1 wagen.

Nu is het vrij racen van de motoren. Sommige rijden nog met spiegels, andere zijn al duidelijk van een gevorderde status.

De knietjes gaan mooi tegen het asfalt en maximaal uitgeaccellereerd na een bocht (zodat voorwieltje even los komt).

Kathleen mag op een nieuwe streetfighter v4 zitten en waant zich even een coureur op het circuit.


We eindigen aan de Italiaanse kust bij Genua en genieten van een avondeten op het strand met zicht op de middellandse zee.
Morgen maken we de oversteek.

11001 resize

10001 resize

10002 resize

10003 resize

10004 resize

10005 resize

 

Afdrukken   E-mail