15 Augustus - Boottocht door natuurreservaat Scandola

De wekker werd vroeg gezet, want we hebben een boottocht door het natuurreservaat Scandola geboekt. Dit ligt echter op ruim 3 uur rijden van Ajaccio.

Het blijkt vannacht flink ge-onweert te hebben en 's morgens is het nog aan het regenen. We twijfelen of de boottocht wel zal doorgaan, we checken het weerbericht lokaal en op de plek waar de boottocht vertrekt, het zou overdag terug goed worden, bellen naar de organisatie maar dat lukt niet, dus toch maar ontbijten en aankleden, bij vertrek in hotel is de regen opgehouden, we besluiten de langere route over de grote(re) weg te nemen, deze is wel 60km langer, maar in tijd ongeveer gelijk.

We vangen onderweg enkel op het einde een regenbui van +/- 5 min  waarbij we geen idee hebben uit welke wolk die gevallen was, want de hemel was helder.

Enfin, we komen aan in Galeria en zien dat het strand gedeeld moet worden met de locale koeien uit het dorp. Grappig om te zien hoe de kalfjes zich gewoon leggen tussen de toeristen of bootjes.

Onze bootje zet een speed vaart in om zo snel mogelijk in het reservaat te zijn en genieten van de verkoeling.

Eenmaal in het reservaat zien we de mooie rood kleurende rotsen en superblauw water dat enorm helder is.

De schipper vaart langs en door diverse nauwe openingen om alles mooi te kunnen bekijken.

We zijn iets vroeger als verwacht terug, maar dat blijkt onderweg goed te zijn, onweer is terug op komst en we kunnen net ervoor het dal doorkruisen op weg naar het hotel. We komen dan ook droog aan.

15 augustus is een nationale feestdag, dus er is groot vuurwerk aan het strand voorzien, met de gratis shuttlebus worden we gebracht. We vinden een plekje op een stukje stand, maar we hebben het niet alleen gevonden, druk druk. Duizenden mensen zoeken een mooi plekje uit.
Het vuurwerk was echt prachtig mooi.

Op de terugweg lopen we terug naar het hotel en komen in de haven diverse grote en erorm mooie boten tegen, dit bootje kost een slordige 90 miljoen dollar en heeft 17 personeelsleden zonder de gasten of eigenaar. Ja daar lagen wat miljoenetjes aan waarde bij elkaar :)
Het was indrukwekkend om te zien.

15001 resize

15002 resize

15003 resize

15004 resize

15005 resize

15006 resize

15007 resize

15008 resize

15009 resize

15010 resize

15011 resize

15012 resize

15013 resize

 

Afdrukken   E-mail