22 Augustus - Eerste rit naar het noorden, de Alpen in

Om 6u45 klinkt al de kapitein van het schip door alle speakers.
Dat alles volgens schema verloopt en dat we rond 8u zullen aankomen in Marseille, dat het weer daar goed is , bla bla. Geen verdere nuttige info. Rond 7u hetzelfde nog eens, maar nu met mededeling dat het petit déjeuner genuttigd kan worden in de daarvoor bestemde plekken. Alles telkens enkel in het Frans.

Om 7u45 krijgen we te horen dat ons dek aan de beurt is en we kunnen naar de motor om te vertrekken.

Als een van de eerste mogen we het schip verlaten en beginnen we aan onze terugreis op het vasteland.

Na even rijden zien we een top zonder bomen, Mike herkent hem, helaas is onze route er niet over, we zien wel wielrenner met de tekst Mont Ventoux.

Hier staan ook de ondertussen geknipte lavendel velden. Ze ruiken niet meer, maar zien er wel nog altijd apart uit.

Onze navi blijft ons verbazen, smalle straatjes worden we ingestuurd waarbij we niet weten of het een doodlopende of prive weg is.

Uiteindelijk komen we toch altijd weer ergens uit en kunnen we verder, zo komen we ook langs dit "Medieval" dorpje dat tegen een berghelling gebouwd is.

Het volgende halfuur rijden we door de Val de Meouge, lijkt een beetje op Georges du Verdon, maar ook zeer mooi.

Eenmaal dat dal voorbij rijden we door een streek waarbij de appels zo goed als klaar zijn voor de pluk, alle velden hebben netten gespannen, nu weet ik niet of dat voor hagel, felle zon of voor de bestuiving van de bloesem is (als men bijen kasten eronder zet).
Het beeld is in ieder geval wel grappig.

De volgende col die we over moeten is de Col d' Espreaux, het aparte van deze pas is dat het allemaal platte laagjes steen zijn die van broosheid tot grof zand uiteen vallen.

De Alpen beginnen daarna te komen en daarmee ook de mooie uitzichten op de bergen, een paar impressies hebben we vastgelegd.

22001 resize

22002 resize

22003 resize

22004 resize

22005 resize

22006 resize

22007 resize

22008 resize

22009 resize

22010 resize

22011 resize

 

Afdrukken   E-mail