24 Augustus - Terugroute tot achter Nancy

Alors, vandaag staat er een rit van 350km op het programma.
We komen door verschillende kleine dorpjes, in sommige lijkt de tijd stil te hebben gestaan, zeker als ze leuk versierd zijn.

In een van de vele weilanden staat nog een oude windmolen om water op te pompen voor de koeien, zo zie je ze niet vaak meer.

We rijden ook langs velden met zonnebloemen, in deze maand van het jaar zien ze er niet zo vrolijk uit. Ze zijn bijna uitgedroogd. Voor ons nieuw dat ze blijkbaar zo lang blijven staan voordat ze verwerkt worden voor wellicht olie of losse pitten.

Na ongeveer 2u rijden willen we even de benen strekken, we drinken ons wat en bekijken de moter. Hierbij lijkt het alsof het potje van de remvloeistof leeg is. We besluiten om dit toch even te laten nakijken en geven de eerst volgende Ducati garage in de buurt in.
Blijkt deze op 22 km van het punt waar we waren lag, dus richting de garage. We rijden naar het adres blijkt er helemaal geen Ducati garage meer te zijn maar een Harley Davidson garage. Toch word er gestopt. Blijken we 5 minuten te laat te zijn, de garage had middagpauze. Dus 1,5 u wachten ...

Om 14u gaat de grote poort open en Mike rijdt zijn moter binnen. We spreken in ons goed Frans de werkmensen aan en leggen het probleem uit. Wat een geluk ze konden ook een beetje Engels :)
Hij kijkt het potje na en het blijkt dat er wel nog genoeg remvloeistof inzat maar dat konden wij niet zien omdat het afdekrubbertje scheef zat. Dus er zat genoeg vloeistof in.
Gelukkig geen stukken of andere mankementen aan de moter.  Veiligheid eerst vinden wij !

We zetten na het bezoek onze reis verder en genieten van het prachtige landschap.

24001 resize

24002 resize

24003 resize

24004 resize

24005 resize

 

Afdrukken   E-mail