2 Jan - Sneeuwscooter rijden

Helaas is de zon verdwenen en vertrekken we met bewolking.
Er zijn 2 groepen op gesteld en rond 10u kunnen we van start gaan.

We genieten van de mooi besneeuwde bomen en takken die door het gewicht doorbuigen, het pad vertrekt tussen de bossen, het is dan ook werken voor Mike om overal tussen de bomen door te laveren.

De open vlaktes bij de meren is zeker in het begin van de dag een groot genot, zeker als onze gids aan de overkant 2 elanden ziet (knap gedaan). Aangezien er geen mogelijkheid was om lens te wisselen dan maar even met de 70 mm proberen dichtbij te halen.

We vervolgen onze weg weer door bossen en over de dichtgevroren meren. Na een drank stop test mama ook even de scooter uit. Groot geweld, dus Mike mag verder rijden (ook geen straf).

De nieuwe scooters hebben voor de achterste persoon hand en achterwerk verwarmers en een steun in de rug, kortom het genot om achter te zitten is zeker groot.

Onze timing is perfect als een tak over het pad een mooie boog maakt.

Ondertussen is het al in de vroege namiddag en maakt Pauline onze gids onze lunch klaar. We beginnen met een broodje dat wordt warm gemaakt. We zetten ons rond het kampvuur, maar dan wel op een warm rendier vel.

Ook de warme soep smaakt heerlijk en dampt zo lekker in de koude buitenlucht.

Als dessert krijgen we nog een lekkere kaneelkoek met een kers in het midden.

De schemering valt en dat geeft ook weer een andere sfeer om te rijden over de paden door de bossen.

We moeten even stoppen en langs het pad als er een groep met huskeys wil passeren. Apart zicht met de hoofdlampjes, over een paar dagen zijn wij aan de beurt.

Alweer een geweldige dag.

0201 resize

0202 resize

0203 resize

0204 resize

0205 resize

0206 resize

0207 resize

0208 resize

0209 resize

0210 resize

0211 resize

0212 resize

0213 resize

0214 resize

0215 resize