3 Jan - Huskey walk en Ice-buggy rijden

Ik word wakker met veel lawaai voor het hotel, een korte blik naar buiten laat zien dat het vannacht goed gesneeuwd heeft en een grote bulldozer is de weg vrij aan het maken.

Na alweer een lekker ontbijt lopen we richting de kennel en krijgen we per koppel een hond, omdat deze sterk zijn en vooral willen lopen is het nodig om een harnas aan te doen.

We gaan op pad en plots beweegt er iets in de bossen, een rendier is op zoek naar eten.

We maken een wandeling waarbij het vooral nodig is dat we blijven lopen. Anders worden de honden ongeduldig en beginnen ze te blaffen.

We lopen door tot in het midden van een bevroren meer, waar "foto sessie" met de honden mogelijk is. We poseren met onze hond, maar maken ook van de andere mooie foto's.

Op de terugweg neemt mama over, bergop met de hond is leuk, hoef je bijna niets meer te doen. Vooral genieten van de mooie uitzichten en takken die ook hier over de weg hangen.

Terug in de kennel zijn andere honden nog lekker aan het slapen en kijken enkel kort even op.

Ons middageten is op lappische wijze. In een houten huis (maar niet verwarmd) wordt de haard aangedaan en warme drank geserveerd.

Daarna begint onze kok aan rendiervlees op shoarma wijze te bakken. Samen met "vaatdoek" brood en verse groentjes is het geheel lekker en kunnen we genieten van een wrap.

Als afsluiter was er koffie en thee met gebak. Zweedse thee wordt hier gemaakt, de buidels met label gaan gewoon in de pot erbij. Het gebak was heerlijk met verse besjes er bovenop.

Om 16u is dan onze laatste activiteit gepland, Ice-buggy driving.
We nemen plaats in een buggy en mogen diverse rondjes over het bevroren meer scheuren, maar 16u is hier dus in volledige duisternis.

Mama van Mike wou niet, dus nam Mike maar al te graag de afgesproken rondjes op het einde voor zijn rekening.

Na alweer een lekker avondeten is het nog even doorzakken in de Bearbar, met de groep waar we al diverse dagen mee optrekken.

Nu snel naar bed, want morgen begint onze 2-daagse huskeytocht.

0301 resize

0302 resize

0303 resize

0304 resize

0305 resize

0306 resize

0307 resize

0308 resize

0309 resize

0310 resize

0311 resize

0312 resize

0313 resize

0314 resize

0315 resize

0316 resize

0317 resize