6 Jan - Rendieren bezoeken

Vandaag hebben we gewisseld in het geplande programma omdat we graag de rendieren willen bezoeken.

Na een autorit van ruim een kwartier komen we aan en krijgen we wat meer info over de dieren. Zo kan enkel een Sami eigenaar zijn van een rendier. Ze vangen een groot gedeelte die dan in bij mekaar gezet worden om bij te voeren, dit zorgt ervoor dat de overige rendieren in het "wild" minder concurrentie hebben en dus gemakkelijker hun eten kunnen vinden.

Wij mogen ook wat voer nemen en daarmee de beestjes voeren. Ze zijn erg schuw, maar met wat geduld komen ze toch naar je toe.

Geen eten betekent wel ook gelijk weer weg. Aaien is eerder de uitzondering, Mike neemt wat tijd om ertussen te kunnen zitten en lukt het uiteindelijk wel.

Soms komt er wind door de bomen waardoor het lijkt alsof we een zware sneeuwstorm hebben, de rendieren zijn dit duidelijk gewoon, want ze verroeren dan geen vin.

Het gebied waarin deze verblijven is groot, dus weglopen is voor hun geen probleem. Een klein gedeelte zit wel apart en in een kleinere omheining. We horen dat hier vooral de oudjes, jongkies die nog bijgevoerd moeten worden en zieke rendieren zijn. Hierdoor kunnen ze beter verzorgen.

Vlak voordat we vertrekken komt de baas ze nog goed voeren, alle rendieren komen dan in een keer uit alle hoeken naar de voerbakken en smullen van het voer.

Apart om dan enkel de ruggen van de beesten rug aan rug te zien, maar wellicht nog leuker was een rij van geweien te zien, allemaal precies op de lijn waar het voer is.

De late namiddag en avond is er dan tijd voor de laatste dagen foto's te kijken en voor het bijwerken van de Website.

We kijken niet alleen, ondertussen hebben we meerdere "volgers" die maar al te graag meekijken. Leuk om samen de dag terug te beleven.

Alweer een aurora Alert !!!.
Snel aankleden en toch terug naar buiten om te kijken wat we kunnen doen.

Ten opzichte van 1e dag wel een stuk minder, maar het blijft een apart spektakel. We kijken vanavond dan ook meer om wat leuke ideeën uit te proberen.

0601 resize

0602 resize

0603 resize

0604 resize

0605 resize

0606 resize

0607 resize

0608 resize

0609 resize

0610 resize

0611 resize

0612 resize

0613 resize

0614 resize

0615 resize

0616 resize

0617 resize

0618 resize