5 jan - Huskeytocht 2 daagse - terugroute

Het sneeuwen is niet gestopt, dus deze morgen zijn de routes nog meer dicht gesneeuwd.

Het voorspelt een lastige dag voor de huskey's te worden.
Zolang als gisteren willen meerdere niet meer in het donker onderweg zijn, de kou neemt dan toe, zicht is er nauwelijks, dus genieten is dan een stuk minder. De ervaring hoe het is hebben we gisteren genoeg gehad.

Een stuk van onze route gaat iemand vanuit het hotel al met een sneeuwscooter berijden om het einde wat gemakkelijker te maken voor de honden en we korten de route in.

We houden dus enkel het mooie gedeelte overdag over.

Na het ontbijt en opruimen van het huisje zodat de volgende groep ook een proper huisje krijgt kunnen we naar buiten, de honden worden door ons allemaal voorzien van hun harnasje en aangespannen op hun plek aan de slee.

Sommige liggen nog half te slapen en zie je de sneeuw nog op hun vacht liggen.

Mama test eens kort hoe het "mushen" gaat, maar besluit toch maar in de slee te zitten en dat aan Mike over te laten.

We nemen afscheid van het huisje en gaan weer genieten op de slee. Soms met wat zijwind waardoor de stuifsneeuw ons helemaal bedekt. De route gaat weer door diverse landschappen, dennen met omlaag hangende takken, hoge bomen, dichtgevroren meren of landschappen die wel van de maan of mars kunnen zijn.

Na de middag breekt de bewolking even open en zien we blauwe lucht met erachter een warme gloed. Heerlijk om te zien, niet goed voor de temperatuur, deze zakt na -27 graden.

We maken een stop waardoor de huskey's even kunnen rusten en aan de wenkbrauwen van onze gids is te zien hoe koud het is.
We krijgen hotdogs als middageten. De worsten worden gewarmd in de soeppan van gisteren met sneeuwwater. als broodje krijgen we een lapje deeg wat uitziet als een vaatdoek. Smaken doet het !!!!

Bij thuiskomt worden de honden terug vrij gelaten en nemen we zelf een warme douche. Terwijl we de foto's aan het bekijken zijn komt Aurora alarm !!!

Foto's bekijken wordt bijzaak, snel warm aankleden en beginnen aan de wandeltocht naar het meer verderop. De intentie is minder als 1e dag, maar toch zichtbaar en leuk om nog wat foto's te maken.




0501 resize

0502 resize

0503 resize

0504 resize

0505 resize

0506 resize

0507 resize

0508 resize

0509 resize

0510 resize

0511 resize

0512 resize

0513 resize

0514 resize

0515 resize

0516 resize