10 Juni - Heenreis naar Vancouver

Op vrijdag nog een hectische dag voor Mike, oa zijn kies bijt hij 1/2 eraf en moet dus nog hersteld worden. Eigen tandarts zelf op vakantie dus Kathleen begint met iedere tandarts te bellen tussen Lommel en Lanaken. We vinden er een in Pelt en gelukkig kan hij een noodvulling maken.

's morgens om 5u staat de wekker om zeker te zijn om de eerste shuttle bus van 6u naar Schiphol te hebben. Daar gaat alles enorm vlug. Bij security kunnen we zo doorlopen tot we alles moeten laten scannen, ook hier zijn ze vooruitgegaan, je mag weer vloeistoffen meenemen, geen broeksriemen die uit moeten of laptops die uit de tas moet.

De vlucht naar New Ark gaat snel voorbij. Hier moeten we volledig uitchecken (dus ook koffers van de band) en zijn dus even in Amerika. Security hier is wat strenger en alles moet eruit, maar proces loopt ook goed en zijn al snel bij de gate waar we dan 3 uur nog moeten wachten, plots merkt Kathleen dat onze gate veranderd is, dus een extra wandeling nog voor het instappen.

De vlucht naar Vancouver is hobbelig en we worden goed door mekaar geschud.
Bij het regelen van de auto krijgen we al een 1e upgrade gratis. Mike wil graag een SUV zodat we de koffers gemakkelijker in en uit krijgen. Hij gaat met medewerker over de parking en komt met zijn voorkeur terug een Ford Edge. Uiteindelijk krijgt hij deze zelfs ook zonder meerprijs mee, dus happy einde.

We stoppen bij een supermarkt, maar dat blijkt een chinese supermarkt te zijn. HEEEL apart, buiten dat er veel producten zijn die we niet kunnen thuisbrengen ook een verse visafdeling. Hier betekent dat de vissen , krabben of mossels nog leven.

Na 25,5u onderweg nog snel wat eten en dan moe naar bedje. De eerste nacht kunnen we al heerlijk slapen.

20230610001 resize

20230610001 resize

20230610001 resize

 

Afdrukken   E-mail