12 Augustus - Cap Corse, Murato en doorrijden tot Calvi

Vandaag doen we de denkbeeldige duim van de vuist van Corsica.
We rijden langs de kust en doorkruisen diverse dorpen. Hier hebben ze geen flitspalen, maar drempels die zelfs de beste vering niet kunnen incasseren als je er met meer dan 30 overheen gaat.

In sommige dorpen is een haven, maar de mooiste boten vind je soms in een rustige baai met enkel een strandje.

Hetgeen hier geweldig opvalt is dat het water zo helder is.
Op de foto zie je gewoon de schaduw van de boot op de bodem.

Tevens valt ons op dat de wegen hier beduidend beter zijn als in Belgiƫ. Soms staat hier dat het wegdek slecht is, maar als ze dat als norm zouden hanteren bij ons, dan kon heel het land vervangen worden. Een genot om te rijden en als je bochten wil oefenen, na 2 dagen ben je hier pro ;-).

Een van de mooie stops was bij de witte molen helemaal in het topje van Corsica. Een mooie oude molen, met een nog veel mooier uitzicht over zee.Bekijk het filmpje.

Er blijken hier ook hagedissen te zitten, de warme stenen zijn te warm voor pootjes zo lijkt het wel, want die draaien ze naar boven als ze stilstaan.

In de namiddag rijden we langs de oostkust terug omlaag richting Bastia. Vanuit hier rijden we nu door naar Murato, hier had Kathleen een mooie kerk op het oog. Deze bleek ruim 2 km buiten het dorp te liggen, maar we hebben hem gevonden en natuurlijk ook op de foto gezet.

Daarna rijden we door naar onze eindbestemming voor vandaag in Calvi.

Avondeten in het gezellige stadje aan de haven maken de dag weer af.

12001 resize

12002 resize

12003 resize

12004 resize

12005 resize

12006 resize

12007 resize

 

Afdrukken   E-mail