17 Augustus - Rondrit naar Bonifacio

Het eerste uur krijgen we afkoelingsdruppels. Het is te weinig om de weg nat te maken, maar zorgen voor wat afkoeling en vooral een motor die vol gedroogde zanddruppels staat.

De begraafplaatsen hier zijn in die zin apart dat het vooral hele grote zijn en dat iedereen hier zijn eigen huisje krijgt, dus niet zoals bij ons een grafsteen.

Iets later komt de zon dan toch door en krijgen we warme temperaturen. De maximum van vandaag staat op 35 graden.

Kathleen wil een oude archeologische site bezoeken met een 20 tal beelden van mensen van HEEEEEL lang geleden. De laatste 2 km de weg een ondoordachtzaam patchwork was van plekken asfalt. We rijden zo ver we kunnen maar de weg houdt op en Kathleen begint met een wandeling naar de bedoelde plek, maar met motorkleding en de temperatuur geeft ze op en komt ze terug naar de motor. Mike heeft ondertussen de lokale geocache wel kunnen vinden en we rijden samen door naar onze eindbestemming van vandaag.

De laatste 15 km is echt het onderste punt van Corsica waarbij er flinke rugwinden staan. Mike moet de motor goed vasthouden om te zorgen dat we niet van de weg geblazen worden.

Uiteindelijk komen we aan in Bonifacio. Als eerste krijgen we de haven te zien die veilig als binnenhaven ligt. Een van de grootste boten die hier voor anker ligt is de Skyfall.

Een mooi en gezellige stad met witte kliffen aan de zeekant van de stad, met op de achtergrond zicht op Sardiniƫ.

Een leukigheid is dat je middels 189 steile trappen kunt afdalen tussen de kalksteen naar zeeniveau, na het genieten van het uitzicht is het dan wel even conditie gebruiken om deze 189 hoge trappen ook weer ophoog te klimmen, het verradelijke van het geheel is dat elke tree erg hoog is +/- 25cm.

Kathleen is niet naar onder gegaan en heeft ondertussen ook genoten van het mooie uitzicht op de kliffen en de zee.

Nadien zijn we de stad nog in gewandeld.Het is een zeer gezellige stad.

De terugrit naar ons hotel verloopt ook weer goed.
We zijn weer veilig terug aangekomen in ons hotel.

We kunnen weer terugkijken op een mooie vakantiedag en vooral dat het weer ons gunstig gezind is.

 

17001 resize

17002 resize

17003 resize

17004 resize

17005 resize

17006 resize

17007 resize

 

Afdrukken   E-mail