18 Augustus - Rondrit richting Corte

Vanmorgen werden we wakker door het feit dat het leek alsof onze vensters openstonden. Het bleek echter de storm te zijn die ze naar binnen was aan het blazen en daardoor vooral wind de kamer in blies.

De pavilljoenen rond het zwembad dansen in het rond, en in de lucht vlogen takken van bomen en andere plastieke dingen.

We blijven binnen kijken naar de storm die verder raast, ontbijt nemen we voor de zekerheid maar binnen, maar daarna begon de lucht op te klaren en eigenlijk hebben we de rest van de dag mooi weer gehad.

De wegen waren wel bezaaid met dennenaalden, waardoor het tempo een stuk omlaag moest.

We bezoeken Corte, een centrale stad in Corsica met bovenop een rots een citadelle. Mike legt het vast met weer leuke drone beelden.

Vanuit Corte nemen we ook een een route naar Lac du Melu. Een lange bergweg langs een rivier tot hoog in de bergen. Voor bij het meer te komen is een enkel wandeltocht van 1,5uur nog nodig dus dat lukt niet, wel de waterval en rivierbedding kunnen we bekijken. Hierin zijn "popholes" geslepen.

Het weer veranderd 3x terwijl we bovenin zijn, van volledig blauwe lucht naar bewolkt met een enkele regendruppel tot weer terug zonnig.

De terugweg beginnnen we te kennen en we komen rond 19u terug aan bij het hotel.

Ze adviseren ons de motor zeker in de overdekte garage te zetten en de gratis shuttlebus naar de stad gaat niet meer, men verwacht namelijk van 23u terug storm en willen voor de gasten geen risico lopen.

Terwijl we dit typen is het 23u30 en voorlopig nog alles rustig.
De mensen van de duik voor Mike laten wel weten dat alles met 1 dag wordt opgeschoven omwille van het weer.

18001 resize

18002 resize

18003 resize

18004 resize

18005 resize

18006 resize

18007 resize

 

Afdrukken   E-mail